Сахара
А Прокълната земя е Сахара –
Животът все в Огън е те́къл,
а дето гори – не повтаря
и сипят се пясък и пепел...
А залези има прекрасни –
магични искрят цветовете,
когато и Слънцето гасне
и гонят се там ветровете...
Картините дето чертаят
вълшебни са – в Страст земетръсна
и Бога пристига към Края –
от мъртвите дето възкръсна...
А тук са родени Религии,
(в Родината на Боговете)
и в нощта на страст и магии,
ще може и да ги призовете...
Възможно е и Нефертити
да дойде сега, а за нея –
Ехнатон би оставил дворците
и в Пустинята да заживеят...
... Тук песъчинките са: История,
Паметта ни в тях е вградена,
а времето е територия
на изящната ни Вселена!......
Догаряща жар... И огнище...
Над стан керванджийски –звездата,
а стъпки отекват от „ни́щото,“
но в пясъка няма следата...
... Нощта е превзела небето,
и Страстите там разиграва –
до утротото чак... А в Небитието –
тя с Вечността се венчава!...
14.01.2022.
© Коста Качев All rights reserved.