22.11.2017 г., 23:16 ч.

Само 

  Поезия » Любовна
481 1 0

САМО

 

Само силните хора умеят,
да бъдат сами, като дъжд,
като гръм от безмилостна буря,
като клас от безкрайната ръж.

 

Само тъжните хора умеят,
да се смеят през сълзи от гняв,
като песен на лебед последна,
като зрънце от зърно, от хляб.

 

Само ти, само ти обич, умееш,
да разтапяш с мигли от скреж,
като рисунък на прозорец отворен,
като снежинки в лавинен метеж.

 

Само силните хора умеят,
да измиват със сълзи плача,
и с усмивка от болка изтръгната,
да посрещнат наново деня!

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??