25.11.2007 г., 21:35 ч.

Само нея имам... 

  Поезия » Любовна
890 0 6
Пияна ли, пияна!
Пак пияна съм сега!
Кажи това ли ми остана?!
Къде за Бога е онази кучка, любовта!

При мен ли? О, я стига!
Тя при мен не е добре дошла!
Щом научена е всичко да задига,
щом със нея душата ослепя...

Защо ми е, кажи ми?
Та тя опостушава без следа,
остава само спомени фалшиви,
че щастлива може и да съм била...

Че със теб са били пълни дните,
че смисъл има в цялата игра!
Че сродни са били душите,
че сърцето бие, но се чудя докога?...

А сега кажи ми защо така ми трябва?!
Защо не мога със самотата да живея?!
Щом, дори и желанието ми да я има, тя открадна,
а въпреки това да "страдам" пак копнея...

Не казвай нищо, вече зная...
Точно тя е моята съдба
и колкото и скоро да е краят,
знам, че само нея имам - любовта...

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!Много ми хареса
  • нямам думи 6
  • ех Деси браво!Още едно хубаво стихотворение!Продължаваи все така да ни радваш с произведенията си !!!!
  • Из "Как чувствата си играли на криеница"

    И ето, от онова време, когато за първи път на земята играли на криеница, ЛЮБОВТА е сляпа и ЛУДОСТТА я води за ръка...
  • Силен стих!Прекрасен финал!Поздравления!
  • Прелест, страхотен стих...БРАВО!!!
Предложения
: ??:??