25.11.2017 г., 18:05 ч.

Само обич видях 

  Поезия » Бели стихове
574 2 1


За самота си мислех,
когато я гледах до гроба,
свила под черна забрадка 
непрежалимата си любов.

 

Устата ѝ трепна в усмивка 
като кокиче напролет
и смях очаквах да звънне,
но тя го отблъсна с ръце.

 

Тревогата я прегърби
и я понесе в незримото.
Млада е! Колко е млада 
за безнадеждната си тъга.

 

Някой ще я прегърне ли! –
си мислех – за да пристигне
в смисъла на живота си,
където расте радостта.

 

Гледах я през очите ти,
Господи на нетленното.
Ще се изправи със залеза! – каза. 
И тя те чу.

 

Детски плач писна високо 
между гробовете.
Писна и се разплиска 
върху косите ѝ като дъжд.

 

Сега кърми детето си,
а гръдта ѝ е светеща.
И бълбука по устните,
между сълзите – смях.

 

И е толкова истинско,
и е толкова приказно,
че насред безнадеждното
само обич видях.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??