19.02.2018 г., 11:53 ч.

Само силните прощават... 

  Поезия » Философска
921 11 7

Когато дълго време бил си слаб...

И тежък камък...  на врата си носил.

И са ти хвърляли корички хляб,

та после... да те изгризат до кости!

 

И болката до дъно си изпил!

И пред ръба на бездната, обречен! -

пак в своята душа не си убил

искрицата на своята човечност -

 

тогава Господ своята ръка,

премъдра и пречиста, ти подава.

Отново се изправяш на крака.

И всички издевателства прощаваш!

 

Прощаваш на приятел... И на враг.

Дори да искат пак да те удавят -

отново им прости! И пак! И пак!

 

Защото силните прощават.

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??