16.09.2019 г., 22:22 ч.

Само ти 

  Поезия » Друга
544 5 6

Само ти дете в червено

знаеш що е истинска любов.

С лачена обувка и чадърче нежно,

стъпваш по пътека от цветя.

 

Влизаш във червена стая.

Вкусваш обич, да разпалиш огнена душа.

И разкриваш на света карасивата ѝ тайна

сред града на пъстрите листа.

 

Само ти дете в зелено

знаеш що е свобода.

Неуморно тичаш по тревата свежа,

водопадът къпе слънчева мечта.

 

Все щастливо спираш нависоко

сред зеления килим.

В дреха от цветя се раждаш,

със усмивка учиш ни да полетим.

 

Само ти дете във синьо

знаеш що е искрено сърце.

От водите чисти истини отпиват

шепите на мънички ръце.

 

С поглед влюбен виждаш папагали-

шарени във небеса.

Завещали ти доброто във перце красиво

с цветовете на дъга.

 

Само ти дете на Вечността залязваш

с пурпурно, оранжево кълбо.

В сънищата ни припомняш как на изгрев...

Да блестим! Да сме едно!

 

 

https://youtu.be/-oFjp2vWGgQ

 

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ви благодаря за хубавите коментари!
  • На изгрев цялата пъстрота в слънчевата жарава от светлина се е побрала, чудесен финал!
    Поздрав!
  • Втъкала си всички цветове на дъгата в този стих.
    Поздравление!
  • Благодаря много! Пожелавам красиви и цветни сънища на всички😊
  • Нежо и вдъхновено!
    Поздравления!
  • Рядко красив стих си написала, Цвете. Музиката синтетично влива нежност в него. Една особена безплътност и кристална чистота витае в тъканта на произведението. Поздравление за естетическото умение!
Предложения
: ??:??