30.07.2009 г., 9:46 ч.

Само веднъж 

  Поезия » Философска
478 0 6

Човек иска само веднъж да живее,

с любов и животрепкаща душа.

С погледа си никога да не бледнее,

да се кланя и свежда виновно глава.

 

Зора зрима - нежност да разсипва

у треви дъхави - своя дар за деня.

Нощта да навява спомени свидни,

набъбнали и кипнали в страстта...

 

Нов ден ражда святост веднъж и умира

в безкрайния твой и мой кръговрат.

Човек своя малък рай преоткрива,

с Алиса прекрасна и нейния мъничък свят.

 

Ако в мънички същества се превърнем,

скрити под пламнали магични цветя,

очите ни няма никога да посърнат,

дори бръснещ мрак да пъпли в нощта.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??