Ако някой ден ти просто си заминеш
и затвориш след себе си всичките врати,
ще се превърна в птица, без да видиш,
ще те следвам, ще съм гълъб във мрачни висини.
Ако някой ден тръгнеш по други ти пътеки
и загубя всички след аз до теб,
ще съм самодива в нощите студени,
на звездите ще се моля да ме заведат при теб.
Ако някой ден просто не те открия,
ще се моля на море и планини,
ще преплувам милиони реки студени,
ще те търся дори и в необятни гори.
Като самодива със звездите ще се рея,
ще пея песни на студеното море,
ще се моля на луна и небе да те намеря,
ще съм самодива за теб и твойте ръце.
© Атанаска Чочкова Всички права запазени