30.10.2009 г., 12:27 ч.

Самота 

  Поезия » Любовна
637 0 0

Самота

Диптих

 

1.

В бяла стая – черен телефон.

В черно-бяла гама е животът.

Ставам цял вулкан от радост, щом

чуя твоя глас: „Прости... защото...

Случиха се толкова неща...

Бях заета... Имах куп проблеми...”.

 

Скъпа, аз съкровища не ща -

искам само час да бъдеш с мене...

Чак тогава ще ти кажа сам,

че гнети до лудост самотата...

 

... Бил градът голям, светът голям,

но без теб тъй  пуста е земята.

 

2.

Картите редях -

         дали ще звъннеш.

Пасиансът даде ми надежда…

 

… Само в моя сън се разпореждаш,

ала много бързо се разсъмна.

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??