Ръце протягам към звездите.
Готова съм с пълни шепи да поема.
Една звезда успях да взема.
Нарисувах я...
Но освен нея, нарисувах и теб,
любов далечна.
От малка за теб копнея.
Какво ли не видях.
Какво ли не разбрах.
Стисках до болка устни
от живота проклети.
А може и по-страшно да бъде...
Сама вовеки да бъда.
Започнах пак да рисувам.
С пръсти мажа по платното...
Каквото поискам!
Каквото реша!
Върнах звездата.
Нещастна беше с мен горката.
Там при другите да бъде, сдружина голяма.
Останах с платното и четка една и реших,
че мога и сама.
Ще рисувам каквото реша!
А дружинката отгоре ще ми дава светлина,
когато угасне ми свещта.
© Дениз Всички права запазени