18.12.2009 г., 9:32 ч.

Самоубиец 

  Поезия » Любовна
1140 0 6

ТОЙ продаде душата си - черната,
за стотинки, почти без пари
и си купи прокоба - мизерната,
от която в устата горчи...

ТОЙ загърна се в расо окъсано
и във мрака приседна смълчан,
а Животът погледна го свъсено
и… обърна му гръб… поруган…

ТОЙ се скри от очите на живите
и изчезна от тях без следа,
а след време в праха на архивите
ще е вписан... ”Часът на смъртта…”…

ТОЙ погълна без мисъл отровата,
скрил дълбоко във джоба протрит
и сподавен в молбата на совата
в хрип последен грехът МУ бе скрит…

ТОЙ продаде душата си - младата,
за да търси сред ада и рай,
но излъган запалил бе кладата…
на живота си сам сложи край…
……………………………………….
Тъмно утро и труп на паважа…
гладно куче пристъпва без страх…
Някой кресна: „Извикайте Стража!”…
… От небето посипа се… прах…

„Вижте - стиска в ръката си нещо!”…
скъсан лист изпоцапан в сълзи…
Там прижùве бе драснал горещо:
„Аз обичах!... и... Мамо, прости…!”

© Дида Христозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??