28.06.2008 г., 7:51 ч.

Сапфир 

  Поезия » Любовна
649 0 1
Сапфир

Love is dead and thou art free,
she doth live, but dead to thee...
(Richard Milton)



Виждам сапфир непомътен на твоята ръка,
спокойно изпуска модри лъчи.
Кажи ми, кой в живот ти се врече така?

Много време измина и нищо не остана
от дните наши, дните прежни,
когато бяхме двама. Уви, ново време настана!

Ето, ти ходиш с него по същия път при лъките,
но скръбен е твоят взор сапфирен.
А някога беше различно, далек бяха мъките...

И виждам сапфир непомътен на твоята ръка,
спокойно изпуска модри лъчи.
Ти с него си, зная, но пак безкрайно сама...

© Бодуен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравление, LeCoeurGothique. Следващият път ни зарадвай с нещо на френски, нещо готическо
Предложения
: ??:??