23.10.2017 г., 8:43 ч.  

Сбогом! 

  Поезия
248 1 4

Най-внезапно

тя се връцна

и зелените й поли

предизвикаха вятър.

 

Изгорели

от летни любови листа

се отрониха плахо.

 

Тя събра от просторите

цветовете си,

и натъпка ги в облак.

 

Изведнъж

светът се стесни

с натежалите небосводи.

 

Изведнъж

се стъжни.

 

Ей я

блесна за кратко

токата на куфара й

от покрива.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Публикувано във:

В-к "Уикенд" 14-20.10.2017

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??