28.03.2018 г., 9:49 ч.

Сбогом на всички малки човеци... 

  Поезия » Друга
405 0 4

Аз не искам измислени облаци.

В море от илюзии не искам да се 

уча да плувам.

Всичко е пито, платено! А обядът -

най-скъп е за крадеца.

Крадецът, надничащ и грабещ -всичко

чуждо, безпощадно до болка до синьо.

Колко мрак по лицето се стича на удобната 

роля на жертва. Искаща на всяка цена -

лесна победа.

Ще отхапя със зъби нощта им.

Пускам ги безпощадно да си ходят.

Нямат място в моя ден!

За носа не могат да ме водят.

Крадецът, предател по душа е!

Бог го разтърсва и свещи му пали.

Черния шал на врата му е каишката му за помен.

Сълзите му са горчиви.

В море от лъжи се вливат, в земя не попиват.

Бог справедлив е! Когато, с богам обичаш!

Сбогом на всички малки човеци!

 

 

 

 

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??