17.07.2010 г., 12:03 ч.

Сбогом, ученическа любов 

  Поезия
874 0 2

 

Сбогом, ученическа любов!

Забравих те като багаж на гарата.

Небрежно закъснях, а влакът бе готов

и тръгна, отнасяйки ми вярата,

 

че някой ден отново ще те срещна

в градината, във мола или залата,

където ще направим с умиление,

римейк на наш'то първо представление.

 

Сбогом, ученическа любов!

Все още ми седи татуировката,

но така и не успяхме с теб

в изделие да превърнем заготовката.

 

Сега живот живеем вече нов

и времето отмина безвъзвратно.

Ако някога си поиграхме на любов,

то днес сме непознати десеткратно.

 

 

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??