Тръгваш!
А не мога да те спра!
Мълча! Не мога да ти кажа нищо!
Аз съм само огън във съня ти...
А ти си моето огнище!
Аз съм Любовта,
а ти Сърцето, при което ще остана.
Аз съм Луната, която ще огрее
нощта на твоя грях...
А
Ти си Слънцето, което
топли зимата ръцете ми!
Ти си дъжд
и пролет ме обливаш със надежда!
Ти си пристанът, на който
хвърлят котва мойте чувства...
Тръгваш!
А не мога да те спра!
Мълча!
Говорят ти Звездите, Слънцето, Луната...
Ако тях не чуеш,
аз какво да кажа?!
Тръгваш!
Не мога нищо да ти кажа!
© Мария Петрова-Йордано Всички права запазени