От момента, в който те видях,
разбрах, че си моето сърце.
Че дори и само за един миг,
дори само за един миг да е…
В този миг ние сме щастливи,
и дори когато този миг отмине,
дори този миг да е преходен,
чувството от него ще остане…
Знаех, че е толкова наситено,
толкова изпепеляващо,
че ще има горчиви целувки,
прегърнати тъги в тишината…
Знаех, че е толкова интензивно,
толкова истинско, така живо…
че ще има допири безкрайни,
в слънцето и луната несъмнени.
От момента, в който те видях,
знаех че ще има сълзи от щастие,
толкова много, много моменти,
обгърнати от лудостта и радостта.
Обичахме се с цялото сърце,
повече от света, повече от всичко.
със сърцето обиколило вселени,
благословено в обятията на любовта…
Подарихме си толкова радост,
научихме се какво е да се живее…
какво е да избираш живота,
да избираш щастието да обичаш…
Подарихме си толкова живот,
че днес сбогуването е вечно,
толкова дълбоко и дълго,
толкова тежко да забравим…
След толкова дни и нощи,
на споделени мигновения,
облени в сълзи от усмивки,
да избираме как да забравим…
Знам, че ме обичаше като никога.
А аз те обичах винаги, винаги...
Допълвахме се като дъжда и росата.
Любехме се под слънцето и луната.
Изпреварвахме лъчите и звездите.
Обичахме се като никога и никого.
Създавахме светове от допири,
коленичили пред това обожание…
От момента, в който проговори...
Усетих жажда, как сме си липсвали,
от толкова целувки и мигове,
които не сме си споделили…
От началото знаех, че ще дойде
този ден, в който тя ще ни прегърне,
и няма да иска да ни пусне,
свободата се влюби в своя борец.
Но въпреки че е толкова силно,
толкова гласовито, толкова тихо,
толкова сляпо и прогледнало…
дойде момента на сбогуването…
Дойде ръка за ръка с болката,
която трябва да победим.
В която може би ще се изгубим,
за да се намерим отново.
От момента, в който те видях,
разбрах, че си моят избор.
Че дори и само за един миг,
дори само за един миг да е…
В този миг ние сме щастливи,
и дори когато този миг отмине,
дори когато този миг се изгуби,
ще се намерим и изберем отново…
© Лили Вълчева Всички права запазени