22.06.2023 г., 7:46 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Пейзажна
186 0 2

 

 

 

Сбогуване

 

Парцалчета небесна, синя плът

надничат между облаците топли.

Под тях череши сгушени цъфтят --

тъй бели и красиви като спомен.

 

И слънцето прощално се засмя.

Планинските вериги непреклонни

поеха го и цялата земя

потъна в здрач над покриви и клони.

 

И тръгват с мен измамни върхове,

извиращи реки, стада, тополи;

и виждам непознати градове.

"Върни се пак!"-- сърцето ми се моли.

 

                                 април 1992 г.

                                 гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Много се радвам, че ви е харесало и че мога да споделя чувството.
    Освен това, ще прочета и ваши стихотворения..
  • Хареса ми! Много познато усещане.
Предложения
: ??:??