3.11.2010 г., 12:35 ч.

Сбогуване... 

  Поезия » Друга
709 0 5

Прегърнал Мъжът букета с цветя,
закрачи, потънал във спомени,
с наведена някак смутено глава,
поприкриващ сълзите отронени...

Понесе скърбящата своя душа
към гроба, изровен във утрото...
зад него, без шум, погребална кола
прегази на слънцето... лустрото.

Денят натъжи се и сам заваля,
а небето във студ окова се.
Мъжът днес погребваше свойта жена...
... И букетът с цветя разпиля се...

© Дида Христозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??