14.02.2021 г., 23:54 ч.

Сбогуване с лятото... 

  Поезия » Друга
142 0 1

 

Сбогуване с лятото...

 

(лирична миниатюра)

 

Небето вече се проя́сни,

ала от клоните вали́

и тия капки тъй прекрасни,

и много свежи са, нали́!...

- Разтърсвам някое дърво и

със закачливост на хлапак –

се вглеждам в тия тъжни твои

очи, че грабнало ме пак,

е чувството  (така познатото!...)

на поривът неосъзнат,

а тръгва си от мене лятото

и дните вместо дъжд валят...

 

14.02.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??