24.07.2019 г., 14:37 ч.

Сбогуване с Океана... 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Друга
580 0 0

Сбогуване с Океана...

 

Аз утре вече трябва да замина,

но тука ще остане Океана

и вятърът над водната пустиня

самотен да тъгува ще остане...

 

И в болката си яростно скалите

ще блъска денонощно и дълбае

Върховният владетел на вълните

и Дивата метежност на Безкрая...

 

И лодките ще блъска... В необята

на щастието в пътя полетели,

но даже да им къса той платната

те тук ще се завръщат оцелели...

 

А моят път обаче е различен

и разпилян по цялата Планета...

... но Океанът и едно Момиче

прорязват го в нощта като комета...

 

И Островът* остава -тъй вълшебен,

и приказно красив с цветя и палми...

Нощта и тя, и както на молебен

прибоят ще приглася с нежни псалми...

 

А в чара на тропическото лято

и Любовта (за жалост!) ще остане,

с Момичето излязло от водата

катó Богиня тук: от морска пяна...

 

Облечено във кожата си само,

пристъпваше направо по вълните

и гледах аз към него замечтано,

тъй както нощем гледам към звездите...

 

А на брега, заливани в прибоя

и тя бе от желания обзета,

и пожела сама да бъде моя

към края на нощта... Преди разсвета...

 

... Знам, утре вече трябва да замина

(не е безкрайно лятното ни време!...)

със жал оставям: Океан с Богиня,

но всичко преживяно ще си взема!...

 

15.10.2016.

 

*остров Гран Канария, от Канарските острови

в Атлантически океан.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??