19.10.2013 г., 20:11 ч.

Сбогуване с поета 

  Поезия » Друга
385 1 5

Отвеждат го вече пътеки далечни...

И "там" в необята те всички са вечни.

И връщане няма назад към земята.

Свещта му голяма греха ще пресмята.

 

На къщната стряха заплака капчукът

и ангели спряха на порти да чукат.

И къса комета в небето се спусна.

Духът на поета земята напусна.

 

Но тъжното слънце отново ще грее

и сятото зрънце във клас ще узрее.

Един ще го помни по стих и по име,

а друг ще го спомня през лято и зиме!

---------------------

 ++ В памет на поета Николай Петев

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??