22.02.2024 г., 10:40 ч.

Сбъркана синоптична прогноза 

  Поезия » Любовна
144 4 9

СБЪРКАНА СИНОПТИЧНА ПРОГНОЗА

 

Навярно слънцето спести

взрива от тънките си нишки.

Подир дъждовната въздишка

тревата ли ме приюти –

 

в коктейл от утринен озон

сред хлорофилното си мляко?

И с вкус – тръпчив и неочакван,

по стъкления хоризонт

 

се плисна юнската дъга.

Индигово небето стече

по улиците на градчето

в непредвидимата тъга.

 

Без теб напълно съм излишна –

подритнат камък в пустошта.

Признавам – дъх е любовта,

от който спряла съм да дишам.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??