Седем сенки като струни,
стихията-звънлив сопран,
стъпките в снега са думи-
песен за момчешки свян.
Седем севди се сбогуват
със седем гряха посреднощ,
Седем съня пророкуват
сенките да срежат с нож.
Седем ключа от стомана
спят под стария салкъм,
седем века като станат
стволът ще се срути с гръм.
Седем стиха се пробуждат
от свиреща над тях стрела.
Покоят някого отбягва
и той опъва тетива...
© Blenika Halacheva Всички права запазени