Преглъща ме сънят в неделя,
Луната в понеделник – без постеля –
прошепва, че от вторника личало
дали сърцето в сряда е мълчало?!
Оставям дланите си на четвъртък,
пристегнат край е петъкът в поета,
дали пък ще наминеш уж случайно
и тази събота ще те рисува тайно...