19.01.2017 г., 0:14 ч.

Село 

  Поезия » Друга
419 1 2

               СЕЛО                       

 

Прегърбени столетници

светли спомени оставят            

и бродят тъжни клетници,

черни кърпи ги издават.                 

 

Гробове, тънещи в забрава

слънцето гори, без жал.                      

Земята гърчи се корава,                        

плуг ръждясал, плуг – кинжал,

 

а от бледа снимка на стената

гледат чуждо син и дъщеря.

И кандилце свети до вратата,

и крещи сред няма тишина.                   

 

Сиротна пощенска кутия,

изплезила ръждив и крив език,

очаква вести от ония,

децата мили с не изчезващ лик.                             

 

В градовете чужди на гурбет                       

са скъпите пораснали деца,                     

със билет от лото – скъп късмет,

превърнал се във тежка обица.

 

И легнал старец на постеля черна

сред вятър зимен в летен ден.

Очи притворил със сълза последна,

но с детски сълзи опростен!

 

03.08.2016г.

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??