Някога, там в селото,
селяните, пеш или с колелото,
тръгваха в зори по полето,
здраво работеха за ТеКеЗеСето.
Щом пожълтееха житата
комбайни запяваха в нивята,
а селяните ден и нощ
тичаха след тях до немощ.
Дойдеше ли празник в селото -
весели извиваха хорото,
тогава и награди получаваха -
нови цървули им раздаваха.
Социализмът така строиха,
със земята и за комунизъм се биха,
тъкмо знамето развяха,
ветровете ноемврийски го отвяха.
Дойде някаква Демокрация,
непозната за нашата нация!
,,Демократи" хукнаха по полето
и опоскаха всичко в ТеКеЗеСето.
,,Демократи" в селото по морето
по пладне обраха ТеКеЗеСето
и тези тарикати смели
построиха по брега хотели.
Към селото с любов в сърцата
,,Демократи" обраха и хазната,
по незнайни друми и стоянки
откриха сметки в чужди банки.
На селяните останаха наградите
и опразнените на ТеКеЗеСето сградите.
Тогава от терминала две
за чужбина заминаха те
да берат чушки и домати,
на чужди да бъдат аргати.
Там сега са мнозина -
ратайчета в чужда Родина!
Честит 10-ти ноември, Откровенци!
© Никола Яндов Всички права запазени
С партийните билети
червените каскети
обраха и хазната,
и нивите в селата! 😊