12.08.2009 г., 23:11 ч.

Селска къща 

  Поезия » Друга
999 1 2

Мълчи горчиво селската ни къща

и гледа плахо там, в далечината.

Очаква някой все да се завръща,

да хлопа тихо, тихо на вратата.

 

Въздиша кротко кривата ù стряха

и мигат тъжно прашните стъкла,

че колко пълни стаите ù бяха,

а колко празни, глухи са сега.

 

Стопанинът ù някъде замина,

прокуден от несретницата бедност.

Тя чака да се върне от чужбина,

трогателна във свойта сляпа верност.

 

И той ще дойде, тихо ще приседне

на двора, под голямото дърво.

А къщата - тя цялата ще светне,

че нейното дете си е дошло.

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вълнува силно!!! Поздрави!
  • Много селски къщи са със същата съдба.Благодаря за хубавият стих!
    Докосна ми сърцето. ПОЗДРАВИ!
Предложения
: ??:??