23.11.2023 г., 0:40 ч.

Семейството 

  Поезия » Гражданска
123 0 3

Семейството е святата искра,

която всеки с вяра гордо носи.
То полъх е на спомен-топлина
и късче от надеждите ни боси.

 

Семейството е здравата врата,
която безрезервно те посреща.
И огледалото на сутринта,
в което мъдростта ти се оглежда.

 

Семейството е зрънцето живот,
което от съдбата се посажда.
То тачи в паметта и чест и род,
а вярата чрез него се преражда.

 

Семейството е изворът велик,
от който пие детството наслада.
То ще отхвърли огъня безлик
и ще възпее доблестната клада…

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има случаи, когато човек няма семейство и тогава семейството е мечтата на всичко, за което сте писали тук.
  • Сърдечно благодаря!
  • Семейството, градивна единица на обществото.
    Но като гледам нашето такова, явно и в него нещо куца...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??