9.03.2018 г., 13:08 ч.

Семенца 

  Поезия » За деца
1627 7 15

             Доброто ражда се от семенцá,

             посéти в детската душа.

             Под грижите на майка и баща

             покълва бавно с обичта.

 

             Доброто е във малките деца,

             играещи под синьото небе.

             Раними, нежни семенца,

             закътани във всяко сърчице.

 

             Доброто трудно се отглежда,

             капризен климат е света.

             Там има мъка и надежда.

             Буря страшна, после тишина.

 

             Доброто, то във нас живее

             и често дълго си мълчи.

             Но винаги е там и грее

             със топли, искрени лъчи.

             

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??