13.09.2016 г., 20:41 ч.

Септември 

  Поезия » Друга
394 0 1

Есента, проклетницата сива,
иде бясна във галоп,
а лятотото със мириса на нива,
се изплъзва като свобода от роб.


Той протяга ръцете към нея,
тя се смее с дивашка тъга,
и тази приказна слънчева фея,
го залива с лед и вода.


Жега е! Още пеят щурците,
красавици, боси, тичат навред
Все още ухаят липите,
все още е десет без пет.


Животът тихо се изнизва..
като вятър, като летен тен,
а зад ъгъла момиченце облизва
сладолед на клечка разтопен.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Носталгията по лятото явно е всеобща,много талантливо пишеш,браво!
Предложения
: ??:??