1.09.2023 г., 16:13 ч.  

Септември 

  Поезия » Пейзажна
212 7 6

Дали защото все през тръните вървях, дойде септември топъл, за да ме погали,
в очите ми да пръсне щедро шепи смях. Да изтанцува с мене лудо хали-гали. 

Кой  помни още танцът остарял? Но важен, казват бил и кавалерът.
Приемам я поканата – за бал. Обувки с токче все ще се намерят.

 

Вечерната ми рокля черна е, с брокат, в косата си ще сложа бяла хризантема,
сами нозете в ритъма ще полетят...  а може и за луди с тебе да ни вземат.

Щом уморя се много, искам изстуден коктейл на име "Ето, кацнах на Луната*",
Септември, скъпи, вече ясно ти е с мен, че ще танцуваш много дълго. До зората.


А съмне ли – търси най-меката трева. Най-дъхавата намери за мен отава.
Щурче хвани ми, имам право на това, че в песента му само  споменът остава...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

* -  Коктейл Кацане на Луната

 

  • Водка - 25 мл
  • Ликьор "Тиа Мария" - 25 мл
  • "Амарето" - 25 мл
  • "Бейлис" - 25 мл
  • Лед

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??