21.05.2014 г., 17:45 ч.  

Сестрата на красивата брюнетка 

  Поезия
652 0 9

 

Художникът не беше забелязал

сестрата на красивата брюнетка.

Когато я видя, се изненада

и нещо го пристегна за сърцето.

 

Всевишният бе почнал да извайва

и нея по канон на красотата,

но няколко детайла преди края

припряно бе захвърлил сечивата.

 

Извивките ú – не дотам перфектни.

И нещо недовършено в очите.

Сестрата на красивата брюнетка

изглеждаше красива със усилие.

 

Художникът полека се изправи,

обърна се и тихо си излезе.

Навънка притъмняващите сгради

примигваха разбиращи и нежни.

 

Той знаеше, че още тази вечер

веднага ще посегне към боите.

Сестрата на красивата брюнетка

несетно се превърна във картина.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??