16.10.2015 г., 20:18 ч.

Сезона на кръговрата 

  Поезия » Друга
525 0 4

Сезона на кръговрата…

 

Запиляха се летните дни зад хълма.

Слънцето и Луната тъжно и тихо лежат.

Есента дойде красиво разперила крила.

Обичам в нея всичко, дори гарваните, които кръжат.

          

             Които ни напомнят, че носим само една душа,

всичко друго остава тук и се разпилява.

Дърветата се обличат за карнавала на перата

в жълто, оранжево и червено се кичат.

 

            Птиците напускат своя дом  с децата.

После заплаква небето и земята,

стичат се сълзи по капчука и стъклата,

а на другия ден въздуха трепти в танца на листата,

 

и щурее в бурето сока от лозата.

Навън и вътре започва сезона на кръговрата.

Сезона на зрялост и разплата.

На един му взема, а на друг му подарява крилата...

 

 

© Мина Конарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Запиляха се летните дни зад хълма."

    Каква тънка чувствителност за детайла! Хареса ми!
  • Сензитивността ти прави така, да виждаш невидимото!
  • И сезоните са като хората,с една разлика, че те не остаряват,а ни даряват със своята мъдрост, за да преживеем заедно живота си!Харесах Мина!
  • "На един му взема, а на друг му подарява крилата..."

    Добър завършек! Поздрав, Мина!
Предложения
: ??:??