Сезона на кръговрата…
Запиляха се летните дни зад хълма.
Слънцето и Луната тъжно и тихо лежат.
Есента дойде красиво разперила крила.
Обичам в нея всичко, дори гарваните, които кръжат.
Които ни напомнят, че носим само една душа,
всичко друго остава тук и се разпилява.
Дърветата се обличат за карнавала на перата
в жълто, оранжево и червено се кичат.
Птиците напускат своя дом с децата.
После заплаква небето и земята,
стичат се сълзи по капчука и стъклата,
а на другия ден въздуха трепти в танца на листата,
и щурее в бурето сока от лозата.
Навън и вътре започва сезона на кръговрата.
Сезона на зрялост и разплата.
На един му взема, а на друг му подарява крилата...
© Мина Конарова All rights reserved.
Каква тънка чувствителност за детайла! Хареса ми!