7.06.2008 г., 9:41 ч.

Сезонно 

  Поезия » Любовна
647 1 4
Получи ме лесно и бързо засити се -
за мен не си влизал със никой в дуел.
Покълнах в ръцете ти и се усмихнах
с любов необятна като руската степ.

Изпивах дъха ти - и днес трудно дишаш,
в съня ти не влизах, стоях отстрани,
в зори чак заспивах от тебе наситена,
остарявах от скитане в твойте очи.

Получи ме лесно. Не си ме изстрадал -
за теб бях кокиче сред тъжния сняг.
Сезонно обичане - вече е лято
и няма кокичета, дето цъфтят.

Покълнах от нищото, тлея в земята -
едно бивше кокиче, зарито в пръстта.
Ще има пак пролети, пак ще съм бяла -
по-трудна за обич, несезонна жена.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??