14.01.2014 г., 21:09 ч.

Шапка на Завоевател 

  Поезия » Друга
399 0 1

*

Смисълът инвестира в падението.

Безумието е достатъчна милостиня за гладния.

 

Нощи и дни на безмълвни стенания

и четири дози мастило в кръвта -  

излишни, ненужни.

 

*

Прекъсвам тази церемония.

С нокът побутвам овалните огледала.

Облаци изникват зад чувствата

и изумяват публиката с изкуственото си господство.

 

*

Лети дълбоко в небесното езеро една кожа от злато,

обсипана с мехурчета-черепи.

Приземява се потъмняла и с неизвестен привкус.

Изтича от центъра на челото ми,

а после се процежда през пръстите.

 

Запознавам се с кучешките обичаи.

 

*

Ридаещо и самосъжаляващо се

месо от благородство преяжда със себе си.

Отстъпва пред новия девствен снобизъм.

 

Ние сме задавените гласове на лицемерието.

Сменяме обвивките си и се събуждаме 

в снегове от застинала и недоизказана болка.

 

*

Не остава по-далеч от обикновено 

Малката бледорозова луна,

която шпионирам през тлеещата тиня.

 

Крясъците на бълхите, 

самотната песен на епруветките -  

бездетно оправдание за приблизителността.

 

Похотливите кабели определят

колко изкривена да бъде годината.

 

(2013)

© Явор Боянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • О! Първо се зачудих защо си ми непознат, после проверих, разбира се! Добре дошъл и от мен, най-накрая нещо да ми хване окото тази вечер! Силно се надявам да се срещаме по-често!
Предложения
: ??:??