5.09.2007 г., 10:56 ч.

Шефе, шефе 

  Поезия
609 0 1

Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна.Ако някой се познае не поемам отговорност. ДА СЕ ЧЕТЕ С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР!!!

 

                                           Шефе, ти си ми сладур.

                                           Как роди се толкоз щур?

                                           Но порасна и отсече:

                                           друг човек от днес съм вече!

 

                                           Шефе, ти си гениален,

                                           актуален, специален.

                                           Само че си особняк,

                                           но търпим те, няма как!

 

                                           Инженерин се извъди.

                                           Що пък някой да те съди,

                                           камо ли да те оспори –

                                           ще му ти уста затвориш!

 

                                           А науката висшистка

                                           дръпна те по първа писта.

                                           То не бяха дегустации,

                                           атестации, презентации.

 

                                           То не бе морето Черно,

                                           Брюксел, Прага и Салерно!

                                           Пи от виното червено

                                           пълни чаши – неотменно!

 

                                           После мина пък на бяло –

                                           в тъмно тихо прекипяло.

                                           И ракията модерна

                                           някъде и тя се мерна.

 

                                           Иначе си ми танцьор,

                                           и чевръст си – няма спор.

                                           Ала си си сеирджия,

                                           как от тебе да се скрия!

 

                                           Що заял си се сега

                                           денем, чак до вечерта,

                                           с мене -  кротката овчица.

                                           Аз работна съм пчелица!

 

                                           Моля те, недей забравяй,

                                           че ме тука ти остáви!

                                           Мясам на оса в буркан,

                                           но ще се търпим! Холáн!

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??