8.03.2023 г., 7:26 ч.

Шегобиец 

  Поезия » За деца
485 4 14

Мишо днеска пак палува

и със всички се шегува.

Днес април е, първи ден,

шегобийски ден свещен!

 

─ Бабо, виж муха в брашното!
Бързо я хвани, защото

гази, плува и оре,

всичкото ще изяде!

 

─ Тате, погледни, със чука

цял пирон забих във лука.

На стената той виси,

окачих го, гледай ти!

 

Мила мамо! Там прането

оцветило е момчето.

Със червеното мастило

облаци е сътворило.

 

Дядо търси очилата.

Мишо дал ги на овцата,

вестника да прочете…

Брей, че палаво дете!

 

Днес април е, първи ден,

шегобийски ден свещен!

Палавникът бе спасен

и с целувка награден.

 

 

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Първоаприлска беля »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??