2.03.2017 г., 19:02 ч.

Шепа жито 

  Поезия » Философска
402 1 0

Крача, по старата столица

и стигам до тесните улици.

Казват, там е хвърлен моя пъп.

Но аз се помня там, 

където Машалов е роден. 

А не, където Калоян е царувал 

или Шишман трона наследил.

 

И пак, стигам до тесните улици 

на вече остарелия Търновград

и хвърлям жито на гълъбите.

Те се хранят – прекрасни животни.

Те са нахранени, а моята душа – сита!

© Султан Ангелов - DESTUR Всички права запазени

Който може да чете между редовете, ще прочете една история!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??