ШЕРШЕ ЛА ФАМ
Превърнах се във крива въпросителна.
Застанах инатливо до сърцето си.
Не исках да ми срича относително.
Не исках да ми казва общо взето.
Нали е мое, та му хванах вяра.
Подлъга ме във време неприлично.
След него хукнах към оная гара,
където спират влакове кармични...
Е, да, сгреших. И просто е! До копче...
Каква ти карма! Врели-некипели!
Сърцето ми - мишена непорочна -
Сатир прониза с древните си трели.
И ето ме - комична героиня
в абсурдния спектакъл на нещата...
И ролята ми главна е - Алина.
Шерше ла фам... И още за жената...
Изправям се, все пак съм удивителна...
А ти, сърце, във точица се свиваш...
Да ти простя? Прощавай, но съмнително!
Боли ли те? Дано останеш живо!
© Алина Стоянова Всички права запазени