13.10.2019 г., 9:07 ч.

Шивачи 

  Поезия » Гражданска
810 0 3

Гледам старите муцуни. 

Все едни и същи от години. 

Прости кат' кратуни, 

а коват закони. 

 

Гледам ги в очите, 

пак ми свалят звездите. 

Грачат като врани, 

все юнаци, все отбрани

 

и възкръстват стари рани

от пирони заковани. 

Не им вярвам! Не са нужни!

Но се пълнят пусти урни. 

 

С имена познати. 

И потичат черни дати. 

Шият ни съдбата! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??