25.07.2022 г., 11:46 ч.

Шменти капели 

  Поезия
774 4 6

Когато… морето загря под небето

и почна да ври и кипи,

събрах си багажа и право на плажа

под силните юлски лъчи.

 

На пясъка топъл, на юг от Ахтопол 

опънах чаршаф - два на два.

И с шапка от вестник не много уместно

започнах с лопатка игра:

 

Усърдно копаех и силно мечтаех

да вдигна от пясък дворец.

За чудна русалка с гореща закалка

да стана на плажа светец.

 

Наивно през юли строях здрави кули

на замък красив и голям.

И чаках в прибоя принцесата моя,

в издигнат от пясъци храм.

 

Но мойте строежи, мечти и копнежи

не хващаха никак дикиш.

В тълпата туристи от алчни статисти

не вдъхвах със пясък престиж.

 

Веднага отказах чаршафа на плажа.

Смених го с удобен хамак.

И взех да поръчвам от лъскава кръчма

шампанско и френски коняк.

 

И… чудото стана - русалка се хвана

в престижния френски капан:

Една сладка фея пристигна на кея

и кацна на моя диван.

 

И в края на юли разбих мойте кули,

потъпках ги лошо с крака!

И с шменти капели, на - дали и взели,

започнах с принцеса игра.

 

 

Юри

Йовев

Юли

2022 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Валя, Ивита! 😀
  • Наистина си в приказките, Юрка! Благодаря за удоволствието и успех!👍
  • Успех, Юри
  • Деа, Валя, какво да направя? Случват ми се такива неща. 😀😀😀
  • Юри, ти живееш в приказките бре човече!
  • Юри, на твоите лирически да им завиди човек - я русалка, я принцеса наоколо
Предложения
: ??:??