11.11.2007 г., 22:06 ч.

Щастието и тъгата 

  Поезия » Друга
793 0 8

Щастието и тъгата

 

 


В стремежа си безплодно да успеем,
жертваме мечтите недохранени.
И времето побъркващо пилеем,
бягайки щастливи, от тъга опарени.

 

Щастието ме връхлита мигновено.
Тъга нахлува в стаята ми, без да чука.
Дяволски ужасно ми изпълва вените.
Влиза, сяда, без изобщо да й пука.

 

Приятели са станали, разбрах.
Променят ни житейската пътека.
И тежки думи истинно излях -
развалят радостите на човека.

 

След щастието ми безумна съм
и тъгата ме обзема с цяла сила.
Осъзнах, че не красива - умна съм
и ще пропъдя болката ми сива.

 

Щастието нека си остане тука.
На тъгата си вратата ще отворя -
да не влиза вече без да чука,
без да мога нищичко да сторя.

 

И изгонена тъгата ще си тръгне.
Няма повече за дълго да стои
и сърцето ми без жалост да изтръгва...
Сега е по-добре да си върви!

 

© Единствена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??