23.04.2008 г., 21:59 ч.

Щастлив край 

  Поезия
567 0 1
 

 Щастлив край

 

Градът заспал е вече,

улиците са така красиво пусти,

само нечий глас отвъден тъне в тишината

и пак мъглата стиснала града е здраво

в своята прегръдка силна,

впила нокти в тъмните му силуети.

 

А тя.... над гроба му пресен ридае,

с побелели от мъка коси,

с букет черни рози в ръце,

пропити с кръв на любим.

 

Сама своите сълзи горчиви пак пие -

отрова да бяха, сладки биха били...

Мъжа си обичан

от брачното ложе изпраща.

 

В копнежа по него, майката

свойте деца забравя,

с нежност тях за миг си спомня,

обръща се... имената им върху

надгробните плочи прочита със вик...

 

Две безжизнени празни очи

към ковчега отворен поглеждат

... съдбата е ясна...

На мъжа и жената е писано заедно да умрат.

 

Градът събужда се вече,

улиците от живот кипят,

мъглата своята силна прегръдка отпуска...

...

Само гробарят ядосан отново беснее...

... две тела вместо едно ще заравя.

© Юлиана Кехайова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??