25.10.2012 г., 15:04 ч.

Щастливата любов не пише стихове 

  Поезия
1193 0 6

Щастливата любов не пише стихове -

завързва ти очите и те води там,

където и сърцето ти не знае,

че има път.

Изправя се до нощен светофар да проси

от всеки минувач по блеснал поглед,

а после ги събира в някой скрин

за друг път...

 

Щастливата любов не носи дрехи -

за нея са окови от сребро,

което трябва вряло да изпиеш

след всеки път.

Премята те на рамо и те носи

по бляскавия пясък на нощта,

за да те скрие много надълбоко

от твоя път...

 

Щастливата любов не си отива -

на прага ти присяда със усмивка,

подава ти зрънце от свойто аз,

тя с пръст в косите ти слънца рисува,

оплита те сред паяжини от страст,

и няма път,

и няма глас,

защото

щастливата любов не пише стихове...

Щастливата любов живее в нас...

© Марин Ташков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??