24.12.2022 г., 9:43 ч.

Щастливец съм 

  Поезия
229 2 4

Събудих се, а още беше мрак,

земята бе унесена и тиха.

И аз, като неосъзнат сирак,

безропотно в ума си взех да скитам.

 

А там бе низ от чудни светове,

красиви като блян, зловещо – черни.

Не спира мисълта ми да снове

в пространствата на мойта лековерност.

 

И тъй пребродих хиляди места,

къде не се ли смях, къде не плаках.

Накрая разтреперан осъзнах,

щастливец съм – обля ме с цвят зората!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??