Неотдавна я срещнах, а днес си тръгва –
светът с поредното празно сърце се сдобива.
Голямата любов сама себе си залъгва,
дори да знае, че клинът с клин се избива.
Заминаването ù не може да бъде възприето,
претърпяната загуба със смъртта граничи,
знам, че любовта е нож с две остриета –
но щом няма да съм нèин, ще бъда ничий.
© Никица Христов Всички права запазени