19.05.2021 г., 14:58 ч.  

Ще бъде истинска след сто лета 

  Поезия » Любовна, Строги форми
652 2 6

Сърцето, натрошеното, в душата

ще скътам със последни сили аз.

И словото във мислите, без глас,

е ориста ми вече на Земята.

 

Илюзия били са и крилата,

стопяват се перата им завчас.

Във митовете върна се Пегас

и толкова далеч са небесата.

 

Дори за миг не спрях да те обичам

и в болката си пак не ще се спра.

Мечтите откровени не разбра

и днес на фантазьор лъжлив приличам.

 

Сега съм сам, защото любовта

ще бъде истинска след сто лета.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??