3.07.2015 г., 16:04 ч.

Ще бъдем други 

  Поезия » Любовна
628 0 6

 

ЩЕ БЪДЕМ ДРУГИ

 

Ти още пазиш детската мечта

закътана дълбоко във сърцето –

сребристо тиха, нежна красота,

една въздишка – слязла от небето.

 

Обгърне ли те влюбено нощта,

звезди изгряват, пеят и танцуват

небесния си блус със радостта,

орисани да страдат и добруват.

 

Към странен лъчезарен синкав свят

изпращаш свойте мисли надалеко.

Навярно търсиш слънчевия град,

заслушана в космическото ехо.

 

Пред стълбите на някакъв палат

присядаш като дрипаво момиче

и всеки идващ звезден непознат

разпитваш дълго – плаха като птиче.

 

В теб истински узрява любовта –

мечтана, отвоювана, неземна.

Превърнеш ли я в стих за песента,

от всяко чудо пò е тя вълшебна.

 

А нейде тук, от страсти ослепял,  

живея аз – със бурите в душата.

До днес почти не съм се опознал,

но още те очаквам – на земята.

 

И вече знам, край нас ще зазвучи

камбанен звън – за празници да бие,

че срещнат ли се нашите души,

ще бъдем други. Просто ще сме – ние!

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??